TAM-TAM Inštitut v sodelovanju z Zavodom za transfuzijsko medicino in Rdečim križem Slovenije razpisuje 15. Plaktivat – natečaj za družbeno odgovoren plakat, z namenom spodbujanja in ozaveščanja o pomenu darovanja krvi kot temelju humanosti razvitih družb.

Zaradi dobro organiziranega krvodajalstva v razvitih državah po svetu ter številnih odgovornih, anonimnih posameznikov se ob najtežjih življenjskih situacijah lahko zanesemo, da bo za nas poskrbljeno. Tovrsten altruizem je visok družbeni uspeh, ki ga želijo s kampanjo postaviti v ospredje, proslaviti ter s pozitivnimi sporočili krvodajalstvo spodbujati še naprej.

Izhodišče plakatov naj bo krvodajalstvo, sporočilo pa naj pri naslovniku, posebej med mladimi, goji pripravljenost in navdihuje k darovanju krvi.

Poziv je namenjen vsem grafičnim ustvarjalcem, tako posameznikom, samostojnim oblikovalcem, študentom in dijakom kot agencijam oz. pravnim osebam, ki želijo soustvarjati skupni življenjski prostor. Posebno pozornost poziv namenja študentkam in študentom, ki lahko svoja dela poleg splošnega razpisa prijavijo tudi pod kategorijo »Sveža kri«, kjer bo prav tako razglašen zmagovalec.

Besedilo natečaja najdete na tam-tam.si. Prijave so odprte do 1. decembra 2022.