Nacionalni inštitut za javno zdravje, OE Ravne na Koroškem ob Svetovnem dnevu duševnega zdravja vabi k udeležbi na strokovnem regijskem srečanju na temo duševnega zdravja otrok in mladostnikov, ki bo v torek, 25. oktobra 2022, med 10. in 14. uro v mali dvorani MKC Slovenj Gradec.

Na strokovnem srečanju se bodo udeležnci seznanili s podatki in raziskavami, ki govorijo o razsežnosti in značilnostih težav, s katerimi se srečujejo mladi, govorili bodo o sodobnih pogledih na psihosocialni razvoj v luči teorije navezanosti, nevropsiholoških spoznanj in ostalih novejših strokovnih pogledov na razvoj otroka in mladostnika, predstavili bodo program, ki otroke in mladostnike uči premagovanja anksioznosti, vseskozi pa jih bodo s svojim pogledom in ustvarjanjem nagovarjali mladi. Prijavnico na dogodek najdete na spletni strani NIJZ.

 

Nacionalni inštitut za javno zdravje ob Svetovnem dnevu duševnega zdravja napoveduje še strokovno regijsko srečanje OE Kranj na temo zaznanih stisk otrok in mladostnikov v šolskem obdobju, ki bo 25. oktobra 2022 ob 11.uri v videokonferenčni obliki.