UNICEF Slovenija pričenja z novo akcijo »Več kot le cepivo«, s katero bo v poletnem času zbiral sredstva za cepljenje otrok v državah v razvoju. Organizacija vsako leto s cepljenjem reši do 3 milijone otroških življenj, vendar pri tem potrebuje pomoč darovalcev.

V preteklih desetletjih je bil s cepljenjem dosežen velik napredek pri reševanju otroških življenj: smrtnost zaradi ošpic se je zmanjšala za 80 %, od leta 1988 je število primerov otroške paralize upadlo za več kot 99 %. Kljub velikemu napredku pa približno 20 milijonov otrok na svetu še vedno ni cepljenih – mnogi med njimi živijo v kriznih žariščih, na oddaljenih območjih ali v marginaliziranih skupinah in prav ti otroci so najbolj ranljivi.

UNICEF s podporo darovalcev vsako leto zagotovi cepiva za skoraj polovico otrok na svetu. Dobavlja izključno cepiva, ki izpolnjujejo uveljavljene mednarodne standarde za kakovost, varnost ter učinkovitost in so potrjena s strani Svetovne zdravstvene organizacije. Hkrati ima pomembno vlogo pri zniževanju cen cepiv, saj si prizadeva, da bi bila cepiva na voljo za vsakega otroka. Pri tem pa potrebuje pomoč darovalcev. Vse potrebne informacije o tem, kako lahko darujete, najdete na spletni strani Unicef Slovenija.