Zavod Krog v soboto, 15. 6. 2019, med 9. in 15. uro vabi na svojo stojnico na osrednji ljubljanski tržnici na območju Vodnikovega trga, kjer bodo razstavljeni izdelki, ki so nastali v okviru razvojnih projektov v Jordaniji in Libanonu, podprti s strani Ministrstva za zunanje zadeve Slovenije.

Izdelki bodo lahko v zameno za prostovoljni prispevek postali vaši, lahko pa boste tudi pogledali fotografije s projektov, dobili o njih dodatne informacije in poskusili lokalne jordanske in libanonske sladice ali prigrizke.

Zavod Krog trenutno v Jordaniji v okviru projekta »Z opolnomočenjem mater in otrok do boljše prihodnosti sirskih družin v Jordaniji« izvaja 9-mesečna izobraževanja za sirske in revnejše jordanske otroke, hkrati pa za njihove matere in ženske iz lokalne skupnosti izvaja poklicna usposabljanja. 40 žensk se je udeležilo tečaja šivanja in malega podjetništva, drugih 20 žensk pa usposabljanja s področja kuhanja.

V Libanonu medtem Zavod Krog izvaja 6-mesečna usposabljanja s področja različnih poklicev, kot so predšolska vzgoja, frizerstvo ali kozmetika. Poleg tega Zavod Krog v begunskem taborišču Ein El Helwah izvaja tudi različne aktivnosti psihosocialne, delavnice o reproduktivnem zdravju in nudi ginekološko pomoč.