10. edicija FeKK – Festivala kratkega filma v Ljubljani se bo odvila med 19. in 24. avgustom 2024, letos v znamenju teme "Ni le faza".

V kratkem bodo razkrili vse podrobnosti festivalskega programa, ponovno pa bo osrednji poudarek na mednarodnem tekmovalnem programu FeKK BAL, ki predstavlja vrhunce sodobnih kratkih filmov iz držav balkanskega polotoka, ter na tekmovalnem programu FeKK SLO, ki predstavlja cvetober domače produkcije.

Pomembno plat festivalskega dogajanja bo tudi letos predstavljal obsežen strokovni program PROFeKK, ki bo ponudil predavanja, okrogle mize in delavnice. Odvilo se bo pet raznolikih flimskih delavnic. Med drugim  mednarodna filmskokritiška delavnica The END; 9. Scenaristična delavnica Kratka scena; kritiška delavnica v sodelovanju s FIPRESCI Slovenija O (kritičnih) načinih gledanja #VREDNOOGLEDA (prijave so še odprte!); Delavnica animiranja: Obogateni FeKK plakati (prijave so - prav tako - še odprte!) v sodelovanju z DobraVaga in delavnica dokumentarnega filma, za katero bo izšel poziv v kratkem.

Več o festivalu najdete na Facebook strani.