Ministrstvo za naravne vire in prostor je objavilo Javni poziv za sodelovanje zainteresiranih nevladnih in strokovnih organizacij pri upravljanju Triglavskega narodnega parka v obdobju 2024 – 2028.

Zainteresirane nevladne in strokovne organizacije, ki želijo sodelovati pri upravljanju narodnega parka, morajo izkazati, da aktivno in v skladu s cilji narodnega parka delujejo na območju narodnega parka oziroma da njihovo delovno področje obsega vedenja in znanja, ki so pomembna za doseganje varstva in razvoja narodnega parka.

Nevladna organizacija, ki želi sodelovati pri upravljanju narodnega parka, mora imeti pridobljen status društva ali nevladne organizacije, ki deluje v javnem interesu na področju varstva okolja, ohranjanja narave ali varstva kulturne dediščine in izkazovati aktivno delovanje na območju narodnega parka, ki je usklajeno s cilji narodnega parka.

Strokovna organizacija, ki želi sodelovati pri upravljanju narodnega parka, mora izkazati, da njeno delovno področje obsega vedenja in znanja, ki so pomembna za doseganje varstva in razvoja narodnega parka.

Besedilo javnega poziva najdete na tej povezavi. Rok za prijavo se izteče 13. 8. 2024.