Umanotera vabi na dogodek »Onesnaževalna elita nas vodi v podnebni zlom - Ogljične neenakosti v Sloveniji in svetu«, ki bo potekal v torek, 24. septembra 2024, od 14. do 17. ure v dvorani Zveze svobodnih sindikatov, Dalmatinova 4, Ljubljana.

Na dogodku bodo govorci in govorke osvetljevali povezavo med rastočimi ekonomskimi neenakostmi, podnebno krizo in boji za (boljšo) prihodnost.

  • Kakšne so ekonomske in ogljične neenakosti ter od kod izvirajo?
  • Kako bi izgledale napredne socialno-podnebne politike, ki bi zmanjševale družbene neenakosti in hkrati prispevale k zmanjšanju emisij?
  • Kako povezati okoljska, delavska in druga širša družbena prizadevanja v skupni boj za pravično socialno-ekološko preobrazbo?

Na ta vprašanja bosta med drugim odgovarjala Lucas Chancel, višji ekonomist v Laboratoriju za svetovno neenakost, Paris School of Economics ter Emanuele Leonardi, ekonomski sociolog in raziskovalec na bolonjski univerzi.

Prvič bo predstavljena tudi Umanoterina študija o ekonomskih ter ogljičnih neenakostih v Sloveniji in svetu, prva taka v slovenskem prostoru.

Vabilo na dogodek najdete na tej povezavi (.pdf). Na dogodek se prijavite prek spletne prijavnice.