EKO sklad je objavil poziv ZER 2024 za nepovratne finančne spodbude energetsko revnim gospodinjstvom za investicije v ukrepe večje energetske učinkovitosti stavb ter rabe obnovljivih virov energije v vrednosti 19,8 milijonov evrov.

Namen javnega poziva je zmanjšati energetsko revščino v energetsko revnih gospodinjstvih. Na Javni poziv ZER 2024 se bodo lahko prijavili tisti, ki so vsaj polovični lastniki stanovanjskih stavb oz. stanovanj in so materialno ogroženi ter živijo v stavbah, ki so resnično v slabem stanju in potrebne energetske prenove. Podrobnejši pogoji so opredeljeni v razpisno dokumentaciji, ki je dostopna na spletni strani Eko sklada.  

 

EKO sklad vabi nevladne organizacije k vpisu na seznam za nudenje podpore pri izvajanju projektov energetske revščine

Prav tako je še do 30. julija odprt drugi rok za prijave nevladnih organizacij, ki bi želele nuditi pomoč energetsko revnim gospodinjstvom, ki potrebujejo pomoč pri prijavi na Javni poziv ZER 2024 in pri izvedbi investicij za prenovo stanovanjskih stavb. Več informacij o Javnem povabilu k vpisu na Seznam koordinatorjev za zagotavljanje podpore pri prijavi na javni poziv in izvedbi projekta najdete tukaj.