Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je v juliju 2024 na svoji spletni strani objavil nov Javni poziv za dodelitev računalniške opreme v izposojo v letu 2024. Na voljo so še prenosni računalniki v izposojo, ki so namenjeni najbolj ranljivim skupinam prebivalstva.

Na 2. javni poziv se lahko prijavijo vlagatelji, ki na dan objave javnega poziva izpolnjujejo oba spodnja pogoja:

  • je upravičen do otroškega dodatka, uvrščen v PRVI ali DRUGI dohodkovni razred oziroma je rejnik z denarnim prejemkom v višini otroškega dodatka, kot je določen za najnižji dohodkovni razred za prvega otrok (podatek o dohodkovnem razredu lahko upravičenci preverijo na odločbi CSD-ja ali preko aplikacije Vpogled v pravice iz javnih sredstev);
  • imajo vsaj enega otroka, ki je vključen v osnovnošolsko izobraževanje.

Vlagatelji, ki so oddali vlogo na 1. Javni poziv za dodelitev računalniške opreme v izposojo za leto 2024, in so prejeli negativno odločbo, ali še niso bili obveščeni o izidu postopka obravnave vloge, lahko ponovno vložijo vlogo na 2. Javni poziv za dodelitev računalniške opreme.

Javni poziv in vlogo najdete na spletni strani sklada: srips-rs.si. Vlogo je možno oddati do razdelitve razpoložljive računalniške opreme, vendar najdlje do 23. 8. 2024.