Eko sklad vabi vse nevladne organizacije, ki bi želele nuditi pomoč energetsko revnim gospodinjstvom, ki potrebujejo pomoč pri prijavi na Javni poziv ZER 2024 in pri izvedbi investicij za prenovo stanovanjskih stavb, da se prijavijo na Javno povabilo k vpisu na Seznam koordinatorjev za zagotavljanje podpore pri prijavi na javni poziv in izvedbi projekta.

Predmet javnega povabila je vzpostavitev seznama koordinatorjev za zagotavljanje podpornih aktivnosti (potencialnim) vlagateljem v okviru Javnega poziva ZER 2024 Nepovratne finančne spodbude za zmanjševanje energetske revščine, ki bodo potrebovali:

  • pomoč pri prijavi na Javni poziv ZER 2024 ter
  • v primeru, da vlagatelj izpolnjuje pogoje Javnega poziva ZER 2024, pomoč pri izvedbi projekta.

Prijavijo se lahko pravne osebe, samostojni podjetniki posamezniki in druge fizične osebe, ki opravljajo registrirane dejavnosti, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

  • kandidati za koordinatorji imajo najmanj eno leto praktičnih izkušenj s področja invalidskega, socialnega in zdravstvenega varstva ali s področja zmanjševanja energetske revščine (kandidati za koordinatorje pri pravnih osebah morajo imeti sklenjeno pogodbeno ali delovno razmerje),
  • zagotavljajo tehnične in organizacijske pogoje (prevozno sredstvo, računalnik, internetno povezavo, možnost uporabe optičnega čitalnika, telefon ipd.).

Javno povabilo in prijavni obrazec najdete na ekosklad.si.

Roka za prijavo:

  • do 15. 7. 2024 in
  • do 30. 7. 2024.

Za vse zainteresirane bo Eko sklad izvedel informativno delavnico, ki bo v sredo 17. 7. 2024 ob 13.00 preko Zoom povezave.