Predstavniki nevladnih organizacij in stroke so na 10. Dnevu vključujoče informacijske družbe opozorili na primanjkljaj demokratičnega in dobrega vladovanja javne politike na področju digitalne preobrazbe Slovenije. Pozvali so k vzpostaviti stalne in dialoške komunikacije med javno oblastjo in deležniki digitalne preobrazbe ter izvajanju sprejete zakonodaje in ukrepov, katerih cilj je krepitev in razvoj nevladnega sektorja na področju informacijske družbe.

Na dogodku so bili predstavljeni strokovni in večdeležniški premisleki o politikah in ukrepih digitalne preobrazbe Slovenije z vidika vladovanja (governance), razmerij med državo in civilno družbo ter zagovorniške vloge vsebinskih mrež nevladnih organizacij. Še posebej v luči dejstva, da napovedani Strateški svet za digitalno preobrazbo še vedno ne deluje. Na nacionalni ravni pa niso vzpostavljene ustrezne platforme, ki bi omogočale partnersko komunikacijo in koordinacijo med različnimi sektorskimi pogledi na digitalno preobrazbo družbe.

Vsebinsko poročilo dogodka se nahaja na tej povezavi (.pdf).

Celoten video posnetek dogodka je dostopen tukaj.

Vabljeni tudi k ogledu videa ob 10. obletnici delovanja Mreže nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo.