Konzorcij raziskovalnega projekta ARIS, ki je usmerjen v raziskovanje uradno nepriznanih terapij s psihedeliki v slovenskem pravnem sistemu, vabi k sodelovanju v anketi o uporabi psihedelikov z namenom izboljšanja duševnega stanja.

Raziskovalni projekt izvaja raziskovalna skupina Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, Inštituta za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani in Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana. Projekt naslavlja malo raziskano področje uporabe psihedeličnih substanc za naslavljanje težav v dušenem zdravju, za osebnostno rast ipd. Z anketo želijo pridobiti boljši uvid v splošno poznavanje klasičnih psihedelikov, odnos do psihoaktivnih substanc in njihovega pravnega statusa ter morebitne izkušnje s psihedeličnimi substancami.

Anketa je popolnoma anonimna in namenjena znanstvenemu raziskovanju. Izpolnjevanje ankete traja približno 10-15 minut, zbrane podatke pa bodo obravnavali skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2). Z anketo zbrani podatki bodo objavljeni na eni izmed platform za odprto deljenje podatkov, kjer bodo dostopni tudi drugim raziskovalcem in raziskovalkam. 

Vprašalnik je dostopen na tej povezavi.