Urbanistični inštitut Republike Slovenije v sklopu projekta ROAD3P - Razširimo Obzorja Ambiciozno in Dinamično s Podporo Projektnih Pisarn organizira dogodek »Prenos dobrih praks iz Interreg projektov ter vključevanje makoregionalnih strategij v projektne vsebine«, ki bo potekal 6. junija 2024 na Urbanističnem inštitutu v Ljubljani.

Raziskovalci Urbanističnega inštituta Republike Slovenije bodo predstavili, kje sami prepoznavajo prednosti in razlike med Interreg in centraliziranimi programi, kako formirajo partnerstva in kateri so njihovi največji dosežki, pri katerih so se poslužili Interreg sofinanciranja. Sledil bo sproščen dialog na temo pridobljenih praktičnih izkušenj vodenja in upravljanja (strateškega) Interreg projekta EUSAIR Facility Point. Ker je projekt vezan na Jadransko-jonsko makroregionalno strategijo, bo v zaključku ponujen še poglobljen vpogled v makroregionalne strategije ter možnosti, kako le-te vključiti v lastne projekte, kar je postal pomemben pogoj za pridobitev projekta.

Dogodek bo javnega tipa in bo potekal v slovenskem jeziku.

Podrobnejšo vsebino in časovnico dogodka si lahko ogledate v PROGRAMU. Udeležbo potrdite s PRIJAVO najkasneje do ponedeljka, 3. 6. 2024.