Društvo za pomoč v tretjem življenjskem obdobju letos organizira že četrti humanitarni glasbeno-pogovorni dogodek Pomladne iskrice na krilih zimzelenih melodij, ki bo v nedeljo, 26. 5. 2024, ob 16. uri, v Mestni hiši Ljubljana.

Dogodek, prilagojen osebam v pozni starosti, je namenjen socialnemu vključevanju, nostalgiji slovenskih zimzelenih melodij, medgeneracijski povezanosti, vseživljenjskemu učenju in ozaveščanju o pomenu družabništva.

Na letošnjem dogodku bodo udeleženci lahko prisluhnili dr. Ottu Gerdina, sociologu, direktorju Zavoda OPRO, ki bo v predavanju Preseganje omejitev - Znanstveni in subjektivni pogledi na dobro starost spregovoril o svežem pogledu na staranje in spoštovanju raznolikosti starih ljudi ter njihovemu edinstvenemu doživljanju sveta. Posebna gostja bo tudi Ana Petrič, Slovenka leta 2023, ki si goreče prizadeva za boljši položaj starejših oseb v družbi. Za sproščeno glasbeno vzdušje bodo poskrbeli Tomaž Domicelj, Dedka na svobodi, nastopi instrumentalistov, ansambel Motiv ter nastop učencev Glasbene šole Glasbeni atelje Tartini.

Več informacij je dostopnih na FB strani dogodka ter na spletni strani Društva za pomoč 3ŽO.