Kaj bi bil september brez praznika nevladnic in nevladnikov, že 22. vseslovenskega festivala nevladnih organizacij LUPA. Letos bomo praznovali v četrtek, 12. septembra 2024, od 10. do 18. ure na Prešernovem trgu v Ljubljani. Danes odpiramo prijave za stojnico in prijave za program v živo. Prijave bodo odprte do 10. julija oziroma do zapolnitve prostih mest

Lani se je na vseslovenskem festivalu nevladnih organizacij na stojnicah v centru Ljubljane predstavilo več kot 120 nevladnih organizacij.

Stojnice so se kar trle pod različnimi izdelki, zemljevidi, zloženkami vseh barv, ob njih pa so ponovno stali nasmejani obrazi, ki so s kopico informacij, nasvetov ali pa le toplim pozdravom sprejeli vsakega obiskovalca. Ko nekaj počneš s srcem, to na druge res deluje kot magnet. Na stojnicah smo lani tako lahko pozdravili Zavod Radio Študent, Zvezo prijateljev mladine Slovenije, Zvezo društev upokojencev Slovenije, Zavod Brez ovir, Društvo SOS telefon, Združenje DrogArt, Kotalkarsko društvo Ljubljana in številne druge zavode ter društva. Niti manjše plohe nam niso mogle do živega.

In tudi letos boste nevladne organizacije iz najrazličnejših področij lahko svoje delo brezplačno predstavile na stojnicah na Prešernovem trgu, Tromostovju in na Stritarjevi ulici. Del prostora na Prešernovem trgu ponovno namenjamo tudi živemu programu, ki ga boste zapolnili vi, s svojimi aktivnostmi.

Prijave za program v živo zbiramo do 10. julija. Za program v živo se lahko prijavite le organizacije, ki ste se prijavile za stojnico. S prijavo na festival potrjujete, da boste ravnali v skladu s splošnimi pravili udeležbe na festivalu. Za več informacij smo vam na voljo na lupa@cnvos.si.

LUPA, zato, da ne bomo prehitro pogrešali poletja!