Društva, zavodi in ustanove s statusom nevladne organizacije v javnem interesu morate o svojem delu poročati na vsaki dve leti. Rok za poročanje je 2. april.

Nevladne organizacije, ki imajo status v javnem interesu, morajo vsako drugo leto od podelitve tega statusa do konca marca pristojnemu ministrstvu predložiti poročilo o delu. Organizacije, ki ste tak status pridobile v letu 2022, morate tako poročati o delu, ki ste ga opravile v letih 2022 in 2023.  Zaradi nedelje in praznika je letos izjemoma rok 2. aprila.

Pristojno ministrstvo, ki mu mora NVO s statusom delovanja v javnem interesu predložiti poročilo o delu, je ministrstvo, ki ji je tak status podelilo.

Če ima vaša nevladna organizacija status v javnem interesu na več področjih, predložite poročilo in program bodočega delovanja le enemu od ministrstev, in sicer tistemu, ki vam je podelilo status.

Iz poročila o delu morajo biti razvidni programi, projekti ali druge dejavnosti in pomembnejši dosežki na področju delovanja v javnem interesu. Poročilu je treba priložiti dokazila o aktivnosti in dosežkih ter poročilo o porabi sredstev za izvajanje aktivnosti v javnem interesu.

Poleg poročila morate predložiti tudi program bodočega delovanja za najmanj dve koledarski leti.

Več o pogojih in postopku pridobitve statusa NVO v javnem interesu si preberite tukaj.

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.