(pravna posvetovalnica) kaj moramo vedeti o letnem poročilu?

Društvamorajo letno poročilo na AJPES oddati do 31. marca, zavodi, ustanove in druge nepridobitne organizacijepa že do 28. februarja. Na CNVOS vsako leto prejmemo kar nekaj vprašanj o pridobitni in nepridobitni dejavnosti, knjiženju in drugih zagonetkah priprave letnega poročila, zato smo sklenili, da vaše dileme razrešimo v živo – v enourni spletni pravni posvetovalnici. Ta bo v četrtek, 14. decembra, ob 14. uri

Naša vodja pravne službe, Petra Cilenšek, bo v spletni posvetovalnici ponovno gostila Tjašo Bajc iz Consulta.si, ki nevladnim organizacijam že vrsto let pomaga pri računovodskih opravilih. 

Tjaša vam bo predstavila, kako se še pred zaključkom leta pripraviti na pripravo letnega poročila in: 

  • kako voditi poslovne knjige v nevladni organizaciji, 
  • kako ločiti in pravilno opredeliti pridobitno in nepridobitno dejavnost, 
  • kako voditi blagajniško poslovanje, 
  • kako pripraviti pravilno letno poročilo in 
  • kako sestaviti bilanco. 

Splošne informacije o pripravi in oddaji letnega poročila si lahko preberete na naši spletni stani. Če že veste, kaj bi radi vprašali Tjašo, vas prosimo, da nam svoja vprašanja zaupate ob prijavi na posvetovalnico.  

Posvetovalnica bo potekala prek aplikacije Zoom. Da bomo lahko odgovorili na čim več vaših vprašanj, je število mest omejeno: posvetovalnice se lahko udeleži 50 oseb, in sicer največ ena iz vsake organizacije. 

Prijave bodo odprte do zapolnitve prostih mest. 

ROK ZA PRIJAVE SE JE IZTEKEL

 

S prijavo se zavezujete, da boste obiskali posvetovalnico. Na posvetovalnici lahko manjkate le, če imate za odsotnost upravičene razloge. Če nam za neudeležbo ne boste posredovali opravičila, bo vaša organizacija izgubila možnost udeležbe na brezplačnih delavnicah CNVOS v naslednjih 12 mesecih.

Ker je povpraševanje za naše delavnice veliko, je prav, da priložnost za udeležbo dobijo tisti, ki nameravajo sodelovati. Če niste prepričani, da boste lahko na posvetovalnici sodelovali, vas prosimo, da mesto prepustite nevladniškim kolegicam in kolegom. Hvala za razumevanje!

Telefon: 01 542 14 22

e-mail: info@cnvos.si